Η κριτική επιτροπή για άλλη μια φορά απαρτίσθηκε από πρωτοπόρους στον κλάδο, με 30 έμπειρους γευσιγνώστες από 15 χώρες, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Χιλή, Γαλλία, Ισραήλ, Αμερική, Τουρκία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Ελλάδα. Η πληθώρα των κριτών και η εξειδίκευση τους σε ποικίλους τομείς όπως η Γεωπονία, η Βιολογία, η ιχνηλασιμότητα, η αγροτεχνολογία, το εμπόριο, η παραγωγή τροφίμων και φυσικά η ελαιοπαραγωγή, είναι ένα από τα στοιχεία κύρους και αμεροληψίας του διαγωνισμού που διεξήχθη φέτος για 8η χρονιά και του χρόνου, θα διεξαχθεί στην Σπάρτη.
Το ελαιόλαδο ADELΦΟS, ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης, αποδεικνύοντας τη συνέπεια και τη δέσμευση των παραγωγών του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου στην ποιότητα των προϊόντων του, απέσπασε το Χάλκινο μετάλλιο εντυπωσιάζοντας με την μέση φρουτώδη του ένταση, μέτρια πικάντική και πικρή, όσο και τις ντελικάτες και φρέσκιες αρωματικές νότες από φύλλα ελιάς, κομμένο γρασίδι, βότανα και ξηρούς καρπούς.