ATHENA IOOC 2023 | Διάκριση Ελαιολάδου ADELΦΟS

Athena IOOC win 2023 Bronze we article

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία ADELΦΟS, παραγωγής του Αγροτικού Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού Ζάκρου, διακρίνεται και φέτος στον Athena IOOC.

O φετινός Διεθνής διαγωνισμός Ελαιολάδου ATHENA IOOC (International Olive Oil Competition), διεξήχθη στην Καβάλα, 4,5 και 6 Μάϊου 2023 και προσέλκυσε παραγωγούς από 24 χώρες του κόσμου, από το Περού και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μέχρι την Σαουδική Αραβία την Νότιο Αφρική και την Κίνα.

Λίγα λόγια για την Καβάλα

Η περιοχή της Καβάλας που ανήκει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συγκαταλέγεται στους Ιστορικούς ελαιώνες της χώρας μας, με αρχαία ελαιοκομική παράδοση για την οποία υπάρχουν μαρτυρίες από την εποχή του Ομήρου και ευρήματα ολοκληρωμένου ελαιοτριβείου από τον πρώτο μ.Χ. αιώνα που καταδεικνύουν την ιστορική της συνέχεια. Μετά από στροφή των καλλιεργειών, λόγω ιστορικών και οικονομικών συγκυριών, σε σιτηρά και καπνά, που επίσης γνώρισαν μεγάλη άνθηση και έδωσαν στην περιοχή ώθηση ανάπτυξης, μετατρέποντας την σε διεθνές οικονομικό κέντρο κατά τον 18ο με 19ο αιώνα, την τελευταία 15ετία η ελαιοπαραγωγή της ανακάμπτει.

Στιγμιότυπο απο την τελετή βραβευσης του ATHENA IOOC 2023
Στιγμιότυπο απο την τελετή βραβευσης του ATHENA IOOC 2023