Ως Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Ζάκρου εκπροσωπώντας κάθε παραγωγό, ευχαριστούμε για αυτή την τιμή και δεσμευόμαστε, στην διαρκή εξέλιξη με ομοψυχία, για την διαχείριση και διάθεση με τον καλύτερο τρόπο, του Ιστορικού Αγαθού της Μινωικής γης.
Οι καλές πρακτικές διάθεσης του ελαιολάδου, με έμφαση στην επιχειρηματική εξωστρέφεια και τις εξαγωγές, την παρακολούθηση και αξιοποίηση της ποιοτητας, την πιστοποιηση των διαδικασίων, την αποτελεσματική διαχείριση του τυποποιημένου και χύδην προιόντος, την προσφορά εξειδικευμένης εργασίας, την διάδραση με το καταναλωτικό κοινό και την διάδοση της άυλης πολιτιστικής αξίας της ελλαιοκαλλιέργειας σε συνδυασμό με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και τη διατροφική κουλτούρα που συνοδεύει το ελαιόλαδο, ενισχύουν τους στόχους ανάδειξης της αξίας του προιόντος και επέκτασης αγορών. Οι στόχοι αυτοί, είναι αναπόσπαστο στοιχείο του οράματος μας για αποτελεσματική διάθεση του υψηλής διατροφικής αξίας Ιστορικού Αγαθού μας, σε όλο τον κόσμο.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και θερμά την αγαπητή Ζακρίτισσα παραγωγό Στεφανία Παπαδάκη, που εκπροσώπησε επάξια τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Ζάκρου, στην τελετή απονομής στο όμορφο Ρέθυμνο και παρέλαβε το πρώτο βραβείο εκ μέρους μας. Ακολουθούν τα τιμητικά λόγια της: