Άλειμμα από μέλι και λάδι | Σνακ

Olive Oil Zakros Honey Snack

Ενέργεια και επουλωτική δράση. Για δραστήριους και αθλούμενους

Ένας μοναδικός τρόπος να δοκιμάσουμε το καινούριο λάδι της χρονιάς στη Ζάκρο, είναι να φτιάξουμε με αυτό, ένα υπέροχο γλυκό άλειμμα για το ψωμί, με μέλι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ζάκρος Πολιτεία Ελαιολάδου. Το μείγμα αυτό είναι κατάλληλο και για αθλητές, ειδικά αν συνδυαστεί με κρίθινο παξιμάδι πλούσιο σε φυτικές ίνες ή παξιμάδι από ολοκληρους σπόρους σικάλεως. Το μέλι είναι φυσική πηγή ενέργειας, με αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθά στην διατήρηση της ενυδάτωσης και βοηθά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Το ελαιόλαδο επίσης χαρίζει ενέργεια από καλής ποιότητας ακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Το κριθάρι και η σίκαλη, περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχουν ακόμα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό. Σαν σύνθετοι υδατάνθρακες, επιτρέπουν την ομαλή απελευθέρωση γλυκόζης, και διεγείρουν ελεγχόμενη ανταπόκριση της ινσουλίνης, επιτρέποντας τον έλεγχο του ζαχάρου στο αίμα.

Συνταγή

Βρέχουμε ελαφρά (για 2 δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο νερό) το κριθαρένιο παξιμάδι μας, ή ψήνουμε ελαφρά στην τοστιέρα τη φέτα του ψωμιού, αν επιλέξουμε ψωμί. Αν διαλέξουμε παξιμάδι σικάλεως, δεν χρειάζεται βρέξιμο. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ, το μέλι με το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια ομοιόμορφο, παχύρευστο μείγμα που θα θυμίζει μαρμελάδα. Αλείφουμε στο ψωμί ή το παξιμάδι και απόλαμβάνουμε.

Λόγω της μεγάλης θρεπτικής αξίας αυτού του μικρογέυματος, είναι εξαιρετικό και ως παιδικό σνακ!

Μερίδες: 1

Χρόνος: 3'

Δυσκολία:


Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Ζάκρος Πολιτέια Ελαιολάδου
  • 1 κοφτή κουταλία της σούπας μέλι
  • 1 φέτα χωριάτικο ψωμί ή ότι άλλο είδος ψωμιού προτιμάμε, ή 1 μια κριθαροκουλούρα περίπου 70 γρ. ή ένα κομμάτι παξιμάδι σικάλεως