Γιάννης Βιολιδάκης

Zakros Producers John Violidakis

Παραγωγός Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάκρου. Όραμα του, να διατεθεί το πολύτιμο Ζακρίτικο ελαιόλαδο σε κάθε σπίτι.

Ο Γιάννης είναι 50 ετών και καλλιεργεί ελιές τη μισή του ζωή. Η βασική του ενασχόληση είναι το γενικό εμπόριο, σε επιχείρηση που διατηρεί στη Ζάκρο, ενώ η ελαιοκομία, συμπληρώνει τις βιοποριστικές ανάγκες της οικογένειας του, όπως και την δική του ανάγκη για επαφή με τη φύση. Αεικίνητος γεωργός, ασχολείται επίσης με την καλλιέργεια του αμπελιού και την μελισσοκομία.

Μιλώντας για την πολύ καλή σχέση που έχουν μεταξύ τους οι παραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάκρου, διακρίνει μέσα από την πείρα του, ως βασικά συστατικά για να λειτουργήσει μια ομάδα, το όραμα, την επικοινωνία, την συνεννόηση, την εμπιστοσύνη, και το ανοικτό μυαλό.

Ο ίδιος καταναλώνει ελαιόλαδο ώς βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής αλλά και ως φάρμακο. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες, παραγωγοί και μη, θεωρεί ότι είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Την μοναδικότητα του ελαιόλαδου της Ζάκρου, αποδίδει στα συστατικά του εδάφους της περιοχής και προτρέπει τους φίλους να το καταναλώσουν άφοβα με εμπιστοσύνη! Όραμα του να διατεθεί το πολύτιμο Ζακρίτικο ελαιόλαδο σε όλο τον κόσμο.

Η σχέση του με τη φύση τον διδάξει να μην παραβιάζει τους νόμους της, και να τη σέβεται, κάτι που θέλει να μεταδώσει και στους γύρω του. Αυτή ως αντάλλαγμα για τη φροντίδα του, του χαρίζει ηρεμία, ευχαρίστηση και την μοναδική αίσθηση ανταμοιβής των κόπων του.

Η σχέση του με τη φύση τον έχει διδάξει να σέβεται τους νόμους της.