Νίκος Δασκαλάκης

Zakros Producers Nikos Daskalakis W

Αγάπα τη φύση, σεβάσου τη ζωή, δημιούργησε, πάνω σε αυτό που αγαπάς. Παραγωγός Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάκρου.

Ο Νίκος έχει γυρίσει όλο τον κόσμο και έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί. Μετρά φίλους από όλα τα μέρη της γης, κι όμως στον τόπο του, βρίσκει τον δικό του παράδεισο. Η καλλιέργεια της ελιάς εδώ και 15 χρόνια, είναι για κείνον πηγή ζωής και ευμάρειας. Παρά το ότι δεν είναι η αποκλειστική απασχόληση του, ενσταλάσσει στη δουλειά του μεράκι και ζήλο. Το μεγαλύτερο μάθημα που του έδωσε η φύση, ήταν ο σεβασμός και τα μεγαλύτερα δώρα της, η ελευθερία που νιώθει όταν βρίσκεται έξω, η σωστή διατροφή και η φυσική άσκηση που προσφέρουν οι καλλιεργητικές εργασίες.

Το λάδι της Ζάκρου το χρησιμοποιεί τόσο στη δουλειά του στην εστίαση, όσο και στη διατροφή του. Θεωρεί ότι το μικροκλίμα της περιοχής, προσδίδει τα μοναδικά αρώματα, τα τόσο χαρακτηριστικά της Ζάκρου. «Το λάδι μας είναι ό,τι καλύτερο και υγιεινό!» είναι το μήνυμα του, στους καταναλωτές και φίλους.

Η διαχείριση από το υπερσύγχρονο ελαιουργείο του Συνεταιρισμού, όπου οι ελιές αλέθονται φρέσκιες την ίδια μέρα της συγκομιδής, επιτρέπει στο λάδι να έχει χαμηλή οξύτητα και έντονο το φρουτώδες στοιχείο.