Μαρία Δασκαλάκη

Zakros Producers Maria Daskalaki W

Το ελαιόλαδο ζει στις παιδικές μνήμες μας. Με ευγένεια και δοτικότητα, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Παραγωγός Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάκρου.

Η Μαρία, είναι μια νέα παραγωγός με ιδέες και όρεξη. Με την καλλιέργεια της ελιάς, δεν επιδιώκει μόνο το συμπλήρωμα του εισοδήματος της, αλλά και να συνεχίσει την οικογενειακή της παράδοση, με την παραγωγή ενός προϊόντος βασικού για την διατροφή της ίδιας και των ανθρώπων που αγαπά.

Τα συναισθήματα της για την παραγωγή ελαιόλαδου, αγγίζουν παιδικές μνήμες. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, το ελαιόλαδο είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομία του τόπου όσο και στην διατροφή όλων. Η ξεχωριστή γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου της Ζάκρου και η μακρά ιστορία της στην παραγωγή ελαιολάδου, που φτάνει ως τον Μινωικό πολιτισμό, 4000 χρόνια πίσω, κάνουν το προϊόν του τόπου, ξεχωριστό. Ένα ιστορικό αγαθό.

Η Μαρία αγαπά βαθιά τη Ζάκρο και αναπόφευκτα ανησυχεί για το μέλλον. Θα ήθελε περισσότεροι νέοι να παραμείνουν στο χωριό και να χαρούν τον τόπο. Οι συνθήκες για αυτό είναι ευνοϊκές γιατί οι παραγωγοί, έχουν καλές σχέσεις, ανταλλάσσουν απόψεις και γνώσεις και δουλεύουν για την ενίσχυση της ομαδικότητας τους. Λέει ότι με κοινό πνεύμα και στόχο, ανοιχτό μυαλό και γνώση, κάθε συνεργασία μπορεί να πετύχει. "Σε πολλές καλλιέργειες υπάρχει και η καλή χρονιά και η άσχημη. Να τα δεχόμαστε όλα και να στηρίζουμε την κοινή προσπάθεια. Μαζί στα καλά μαζί και στα άσχημα. Λίγη υπομονή και η ρόδα θα γυρίσει.", προσθέτει.

Στη φύση, βρίσκει ηρεμία, ανανέωση και ψυχική υγεία.