Αυγά και ελαιόλαδο | Πρωινό

Bread eggs oil

Καλά λιπαρά, συμπυκνωμένη θρέψη. Για δραστήριους και αθλούμενους.

Μια ώρα πριν την προπόνηση, βράζουμε δύο αυγά ή τα μαγειρεύουμε ποσέ. Ψήνουμε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο στην τοστιέρα και την ραντίζουμε με μερικές σταγόνες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ζάκρος Πολιτεία Ελαιολάδου. Σερβίρουμε τα αυγά μας πάνω στη φέτα και περιχύνουμε με μια κουταλιά της σούπας από το ελαιόλαδο μας. Για περισσότερη νοστιμιά, προσθέτουμε λίγο τριμμένο θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Μπορέις να φάς το γευμα αυτό και αμέσως μετά την άσκηση -μέσα σε μια ώρα- για καλύτερα αποτελέσματα στην μυϊκή αποκατάσταση και την άμεση αναπλήρωση ενέργειας (γλυκογόνου).

Σε όσο μικρότερη θερμοκρασία μαγειρεύονται τα αυγά, τόσο περισσότερες από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες διατηρούν. Σε κάθε περίπτωση, όταν καταναλωθούν μαγειρεμένα και όχι ωμά, απορροφάται περισσότερη πρωτεΐνη από τον οργανισμό. Έτσι το βράσιμο ή το μαγέιρεμα στον ατμό, έιναι μια πολύ καλή επιλογή.